Diskuse

Dřevčice

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je krása! Vaše blogy rád navštěvuji, mají výbornou informační hodnotu a často na fotografiích vystihnete nádherné, hodnotné věci. Je zajímavé, že v relativně blízkém kruhu kolem Prahy se najdou zvláštně zapomenuté obce, či aspoň jejich části, které naštěstí zaspaly "modernizační" boom břizolitu, trojitých oken a dalších podobných vymožeností.

1 0
možnosti
Foto

PĚKNÝ ČLÁNEK

Zajímavé a poučné povídání, pěkné fotografie a mapa, která ukazuje, kde Dřevčice leží a co je v okolí. R^

Jen si myslím, že tentokrát si v textu místy děláte legraci anebo se mýlíte.

Píšete např.: "Později byl raně goticky přestavěn, k radosti místních věřících došlo k jeho zvětšení." Jak víte, že místní věřící (a "věřící") měli radost z většího kostela? Vždyť byl postaven z potu jejich práce, možná na jeho stavbu museli odvádět extra vyšší "desátky" a já nevím co ještě. Myslím si, že dnes již nevíme, do jaké míry lidé tehdy věřili. Jistě, zachovalo se dosti knih věřících. Avšak nevěřící, tehdejší agnostici a "pohané" možná radši mlčeli. A nebo jejich případné projevy byly potlačeny a zničeny.

0 1
možnosti
Foto

pokračování

Kdyby komunisté v Československu vydrželi u moci o 100 let déle, tak by se pak možná psalo, že ve 20. století byl v Praze postaven velký Strahovský stadion, k velké radosti občanů, neboť na něm mohli cvičit spartakiádu.

0 0
možnosti
Foto

Dřevčice (vulgo Prkenice) mají ještě jednu zajímavost: kamenný kříž na příjezdu od Prahy (za časů reálného socialismu jej zakrývala nějaká dobová "reklama"). Bezva článek.

1 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10930x
 

Články publikované na Technet.cz a auto.idnes.cz